Барса не търси нападател, иска да преотстъпи трима

Барса не търси нападател, иска да преотстъпи трима

Ръководството на Барселона не е в търсене на нов нападател. Това заяви спортният директор Андони Субисарета на първата пресконференция след началото на лятната подготовка. "За нови попълнения има време до 31 август в полунощ. Няма да взимаме нападател", увери "синьо-червения" шеф.

"Трансферът на Неймар е необикновен. Струваше ни 57 милиона евро. Няма да давам повече информация заради договора за конфиденциалност между четирите участващи страни. Ако перспективите бяха за 100 милиона, платихме 57. Затова операцията е необикновена", потвърди Суби.

"Тиаго Алкантара искаше да се развива като професионалист. Получихме 22 милиона евро, два милиона са бонусите, които Байерн със сигурност ще плати, а един милион ще получим от приятелски мач. За нас са общо 25 милиона. Това е добро споразумение с оглед обстоятелствата", смята бившият вратар.

"Отива си Тиаго, дава се шанс на Серхи Роберто. Това е отговорът на клуба. Имаме много повече добри футболисти от другите", гордо заяви той. Субисарета разкри, че се търси отбор за Исаак Куенка: "Искаме да го дадем под наем. Искаме да го видим в игра". На същата пресконференция Тито Виланова потвърди, че ще се търси преотстъпване и на Жонатан дос Сантос и Ибрахим Афелай.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички