Мартин Камбуров: Йешич каза истината, в ЦСКА имаше 32-ма директори

Мартин Камбуров: Йешич каза истината, в ЦСКА имаше 32-ма директори

Мартин Камбуров отново е на "Лаута". След близо 6 години Machine Gun пак об­лече екипа на Локомотив (Пловдив) за кеф на всички фенове на "смърфовете". Вчера той даде интервю за "Мери­диан Мач", в което го­вори за завръщането в Пловдив, за бъде­щите планове, както и за скандалния престой в ЦСКА. Ето какво каза трикратният голмайстор на "А" група.

- Мартине, готови ли сте ти и Локо (Пд) за новия се­зон?

- Мисля, че сме го­тови. Всичко е наред и според мен няма да имаме никакви проб­леми през новия се­зон.

- Как ти се струва отборът в момента?

- Доста нови хора дойдоха в Локо (Пд). Някои момчета пък се присъединиха към нас в последните дни и ще им трябва вре­ме.

- Какви са целите на Локо (Пд)?

- Нека минат първи­те 5-6 кръга и тогава ще говорим. Това е моето мнение.

- Как се чувстваш отново на "Лаута"?

- Супер е. В събота бе официалното пред­ставяне на отбора срещу Нефтохимик, а на трибуните атмос­ферата бе страхотна. Аз лично се чувствам много добре отново с екипа на Локо (Пд). Събрахте се мно­го опитни футболис­ти в Локо - ти, Тунчев, Електричката, Данчо Тодоров, Данчо Господинов... През новия сезон ще сме една сплав от опитни и млади фут­болисти. Локо (Пд) има страхотни талан­ти, на които ние ще помагаме. Вярвам, че ще постигнем целите си.

- Вече игра някол­ко мача с бразилеца До Кармо. Ще ни ка­жеш ли какъв фут­болист е той?

- Той е доста качес­твен футболист, като съвсем скоро в това ще се уверят и феновете. Играх с него в няколко контроли и съм много доволен. Наясно сте, че на­шият шеф Коко Динев знае как да наме­ри добри чуждес­транни нападатели - Гарра Дембеле, Базил де Карвальо... Дано До Кармо пос­тигне същите неща с екипа на Локо (Пд). Пък и повече.

- Не те ли е яд, че не се върна в Локо (Пд) още през зима­та, а предпочете да преминеш в ЦСКА?

- Яд ме е. Тогава го­ворих няколко пъти със стария собстве­ник на Локо (Пд) Ве­селин Марешки и за съжаление не ус­пяхме да се разбе­рем. Просто той не е футболен човек и за­ради това не се стиг­на до мое завръщане. Не разбира от мате­рията. Но ето че сега съм у дома и всичко е наред.

- Какви са впечат­ленията ти от рабо­тата на Александър Станков?

- Работим вече ме­сец с него и мога да заявя, че те са отлич­ни. Той е един добър специалист.

- На "Лаута" ли ще завършиш кариера­та си?

- Гаранция няма за никой. Още като се върнах от Китай, ис­ках да заиграя за Ло­ко (Пд), но видяхте какво се получи тога­ва. Не искам да каз­вам крайно, но бих се радвал, ако завърша кариерата си на „Лау­та".

- В първия кръг на "А" група гостувате на "Българска ар­мия". Следите ли случващото се в ЦСКА?

- Разбира се, че следим. ЦСКА дори и с юноши да излезе срещу нас, ние пак не можем да ги под­ценим. Нито пък трябва да ги надцен­яваме. Задължително е да сме пределно концентрирани и да не се отпускаме дори и за момент, защото ще бъдем наказани.

- Мачът за теб по-специален ли ще бъде?

- Мотивацията ми ще бъде абсолютно еднаква за този мач, както и за срещата с Левски на „Герена" във втория кръг. Най-важното е Локо (Пд) да започне сезона с победа.

- Какви бяха за теб тези 5 месеца в ЦСКА?

- По-добре е да пи­тате момчетата, кои­то бяха по-дълго вре- ме от мен в отбора. Някои от тях се бяха наистина напатили. Аз бях в ЦСКА само 4-5 месеца. Съвсем различно е. Да, има­ше забавяне на пари, имаше проблеми, но това е. Какво да ви разказвам.

- Не беше ли се­риозна грешка трансферът ти в ЦСКА?

- Не смятам, че е било грешка, тъй ка­то исках да играя в най-титулувания от­бор в България, пос­тигнал най-много ус­пехи в Европа. Това, че нещата не се по­лучиха и аз изиграх около 10 мача, не значи нищо. Просто така се стекоха об­стоятелствата.

- Кой беше основ­ният проблем в ЦСКА?

- Основният проб­лем беше управле­нието. В ЦСКА имаше 32-ма директори, ка­то всеки правеше различни неща от другия. Там нищо не се знаеше и всичко беше предпоследно.

- Ти дойде в ЦСКА по изричното нас­тояване на Стойчо Младенов, който бе уволнен след няколко дни. Това шокира ли те?

- Не ме шокира, за­щото и Миодраг Йешич е достатъчно до­бър специалист. Аз с него нямах никакви проблеми. В контро­лите играех титуляр, както и в първите официални срещи. На него обаче набързо му "намазаха ските" и той бе уволнен.

- Сериозно ли бе­ше Милен Радуканов да държи Мар­тин Камбуров с над 120 гола в "А" група резерва в ЦСКА?

- Всеки треньор има право да взема решения каквито си поиска. Разбира се, той си носи последс­твията. Аз мога да ка­жа само едно - ако Миодраг Иешич бе останал треньор на ЦСКА, ние на 90% щяхме да играем фи­нал за Купата на Бъл­гария. Това е истина­та.

- Имаше ли в ЦСКА "момчета на шефа", "момчета на треньора" и т.н.?

- Всичко е така, както се говори. На­ли си спомняте как­во каза Миодраг Ие­шич, когато напусна, (б.р. - на 12 март сърбинът атакува жестоко Иван Бандаловски и Мишел Платини). Е, точно това е истината.

- Стоян Колев тренира с Локо (Пд) около месец, а онзи ден премина в ЦСКА. Ти говори ли с него?

- Не съм говорил с него. Тяната много добре знае какво прави. Така е преце­нил, така е сторил. От това, което виж­дам аз, на ЦСКА предстоят по-добри дни от управлението на "Титан". Сега и преди нещата са много различни.

- Имаш ли да по­лучаваш пари от ЦСКА?

- Имам да вземам няколко заплати. Но с това се занимава адвокатът ми.


Богомил Русев, "Меридиан Мач"

Още от БГ Футбол

Виж всички