Кой ще заеме мястото на Уебър в Ред Бул през 2014?

Кой ще заеме мястото на Уебър в Ред Бул през 2014?

Днес Марк Уебър обяви, че ще се оттегли от Формула 1 в края на 2013 и догодина ще кара за Порше в Льо Ман. Това означава, че догодина Себастиан Фетел ще има нов съотборник в Ред Бул и въпросът кой ще е той най-вероятно ще стои на дневен ред до лятната почивка. Предположения за евентуален заместник на Уебър се правят още от началото на сезона. Един от кандидатите е настоящият пилот на Лотус Кими Райконен. Освен него, Ред Бул разполагат и с пилотите от младежкия си отбор Торо Росо - Даниел Рикардо и Жан-Ерик Верн.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви по-рано, че ако Марк реши да се оттегли, Кими определено е вариант. Тогава Хорнер подчерта, че решението за бъдещето си Уебър ще вземе сам. Взе го. Сега? "Кими е вариант, стига да е на разположение", твърди Хорнер. Самият Кими винаги е повтарял, че по време на шампионата мисли само за победата и точките, а не толкова за бъдещето си.

"Ние сме в късметлийската позиция - има страшно много хора, които биха искали да карат болида на Ред Бул", допълни шефът и отхвърли възможността Дженсън Бътън да заеме мястото до Фетел. "Дженсън е пилот от класа - като съотборник, като човек и като състезателен пилот. Не ни е в полезрението, защото не е свободен. Женен е за отбора, за който се състезава".

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти