Бенатиа: Чакам Рома да се разбере с Удинезе и подписвам

Бенатиа: Чакам Рома да се разбере с Удинезе и подписвам

Защитникът на Удинезе Меди Бенатиа обяви, че е на крачка от трансфер в Рома. "Все още не съм подписал. Чакам Рома да уточни всички детайли с Удинезе. Но вече дадох дума на Рома", обясни пред "Гадзета дело Спорт" мароканският национал.

"Други клубове? Не искам да споменавам имена, но имах шанса да играя в Шампионската лига. Отхвърлих и офертите на два отбора от Италия, които ме преследваха", продължи Бенатиа.

"Винаги съм играл като централен защитник от дясната страна в отбрана с четирима души, но в Удине се научих да играя и в схема с трима бранители. Умея да се адаптирам. Дали съм твърд защитник? Никога не съм бил гонен от игра в моята кариера досега, въпреки че хиляди пъти съм бил близо до червения картон. Но няма как - един защитник не може просто да гледа как някой дриблира покрай него. Един бранител трябва и да атакува, да плаши съперника", сподели още Бенатиа.

Според информацията, идваща от Апенините, Рома най-вероятно ще трябва да плати на Удинезе 6,5 милиона евро за мароканеца и да се раздели с поне един свой играч.

Още от Футбол свят

Виж всички