С бензин в кръвта: Тоня Кръстева иска да снима продължение на "Бързи и яростни"

С бензин в кръвта: Тоня Кръстева иска да снима продължение на "Бързи и яростни"

 Тоня Кръстева е сред най-новите попълнения на телевизия Sportal. Завършила е 30 СОУ „Братя Миладинови“ с профил биология и химия. След това и кинезитерапия и спортна журналистика в НСА „Васил Левски“. Има и тапия от СУ „Климент Охридски“ - електронни медии. За първите си спомени в спорта и за любовта си към Кими Райконен чаровницата разказва специално за читателите на „Меридиан уикенд“.


Когато бях на 5 години


В детската градина дойдоха другарки, който набираха деца за клуб по спортна гимнастика. След два дни вече тренирах в залата. Родителите ми обаче нямаха физическа възможност да ме водят и така моята мечта не се реализира. Първото ми влизане в зала бе на около 3 години, понеже моя вуйчо е световен вицешампион по борба класически стил и ходихме на негови състезания. Занимавала съм се и със спортни танци. Много обичам да слушам музика, винаги ме зарежда. Сега тренирам понякога във фитнеса и повече наблягам на кросчетата, по простата причина, че не ми стига времето.

...а после на 20

Последната година, в която завърших НСА се записах да уча спортна журналистика. В последствие в един прекрасен слънчев ден се озовах в "Дарик", с идеята само да погледам как се прави радио... и така останах. Плени ме идеята да можеш да създадеш нещо хубаво, да търсиш истината, да преоткриваш различни хора и съдби. На 20 години всеки иска да промени света, а в последствие се оказва че променяме само себе си. След радиото дойде време за и малко телевизия. Мои колеги бяха назначени в ББТ, страхувах се от телевизията, модела на работа е много по различен от колкото в радиото, а и обичах колегите си в "Дарик". Трудно взех решение да напусна. Но все пак се явих на конкурс в ББТ за репортери. В този период директор на медията беше Уляна Пръмова. Една много строга дама, без много обяснение ме сложи на сета на новините, направихме няколко записа и от репортер тя ме направи водещ на новини. Явно такава ми е била съдбата. Все още не мисля, че сме се сприятели с камерата. Тя ме обича, но аз нея не бих казала.

„Бързи и яростни“

Синът ми Кристиян скоро ще стане на 3 години. Когато не съм на работа, наблягам на разходките с него. Така тренирам достатъчно по градинките в лудо преследване. Ако се съберем с няколко майки с невероятен успех можем да направим 7-о продължение на "Бързи и яростни". Дори си мисля, че нашият сценарий ще е по-добър.

За първи път

С първата си заплата купих подарък на гаджето ми тогава. На мен не си спомням вече, но най-вероятно са били обувки или чанта. Колкото и да не ми се иска понякога съм подвластна на малките си страсти.

Цар Футбол

Много рядко гледам, уважавам труда на момчетата както се казва, но определено не съм почитател. Харесвам Барселона. Какъвто и спорт да гледам, искам състезателите да го правят със сърце, и да преодоляват страховете си, а не просто заради самата игра. Мисля че Барселона притежава това сърце, но както казах, не съм специалист в тази област, информирам се чисто професионално.

Мечта


Като малка исках да съм балерина и манекенка, естествено. Впоследствие бях решила, че ще уча ветеринарна медицина и лекувах на целия квартал бездомните животни. Разнасях кучета и котки във всички посоки. Отказах се, защото не мога да гледам как страдат животни. Това е нещо, което не мога да преодолея и до момента.


Мотори


Трудно ми е да кажа от къде идва тази безмерна любов към бензина. Смятам че всеки човек си има таланти и интереси. Винаги съм обичала моторите и колите, има нещо в тях... дават ти, макар и за малко, някакво усещане за абсолютна свобода и контрол, луда работа. Любимец ми е Кими Райконен. Кими си е Кими! Невероятен пилот, ексцентричен мъж, винаги е непредвидим, пречупва събитията през собствената си призма, което го прави специален. За голямо мое съжаление все още не съм гледала на живо старт от Формула 1, но за сметка на това имах честта да се кача в болид, което е едно от най-страхотните преживявания в живота ми. Толкова ми трепереха краката, че трудно излязох от него, трябваше ми помощ (смее се).


Уроци


Стремя се да науча сина си да обича хората и света оклоло себе си, да приема трудните моменти като изпитания за личността, да се бори с болката и винаги, когато падне, да се изправя сам. В днешно време, колкото и да е жалко, никой на никого не може да разчита. Искам да отгледам достоен и отговорен мъж, който да е максимално подготвен за живота, а изборите той ще си ги направи сам. Старая се да запазя свободния му дух.

 

БЛИЦ


Опиши се с три думи.

- Емоционална, непокорна и твърдоглава.

Гласуваш ли?

- Да, винаги.

Как разпускаш?

- Карам кола не по правилата... (смее се).

Какви книги четеш?

- Последното, което четох  е „50 нюанса сиво“. Имаше страхотни отзиви за тези книги, но аз, ако трябва да съм честна, не бях възхитена. Харесвам много Людмила Филипова.

Филми?

- „Тетрадката“, „Гладиатор“, „Списъкът на Щиндлер“... много са.

Музика?

- От класика до метал.

Какво готвиш най-добре?

- Мусака и супа от риба.

Любим спортист?

- Oоо Валентино Роси, Кими Райконен, Хорхе Лоренсо.

А най-секси?

- (Смее се ) Е, не е честно.

Суеверна ли си?

- Да.

Вярваш ли в зодии?

- По скоро не.

Имаш ли хоби?

- Тунинг, по-скоро стоене по гаражите.

Колко чифта обувки имаш?

- Не съм ги броила, но около 70.

Какъв талант би искала да притежаваш?

- Да пея, но не мога.

Мото или фраза най-близка до теб?

- Слабите се стремят към подреденост, а силните владеят хаоса.

На какво се възхищаваш?

- На честните хора, сравнявам ги с диаманти сред много стъкълца.

Кое животно отговаря най-добре на характера ти?

- Ами би ми се искало да приличам на чистокръвен арабски кон, но приличам повече на мустанг. Дивото не ме оставя.

Кое е по-важно в живота от победата?

- Не на всяка цена, да не правиш компромис със себе си, да не нараняваш любимите си хора.

Стана ли жената, която искаше?

- По скоро се опитвам да съхраня детето в себе си и желанието да преоткривам все нови и нови неща. Ако този порив ме напусне, ще съм много нещастна.

НАДЯ ЕМИЛОВА, "Меридиан Уикенд"

Още от Булевард

Виж всички