Райконен не се вълнува от новия си рекорд

Райконен не се вълнува от новия си рекорд

Кими Райконен е разочарован от днешното състезание в Канада, въпреки че финишира в зоната на точките. "Състезанието ми не започна добре, после спирачките ми започнаха да изчезват и педалът да омеква. Имахме подобен проблем и в петък. Не беше особено хубаво, но поне работеха колкото да мога да намалявам за завоите. За съжаление така изгубих много време и не можех да атакувам. Изгубихме и няколко секунди в пит стопа, което също не помогна. По-голямата част от състезанието прекарах в това да следвам други коли и да се пазя от хората зад мен. Така че нито денят, нито резултатът бяха особено приятни".

В последния етап от състезанието пилотът на Лотус изгуби позиция от притискащия го Маса. Кими сподели, че е разочарован, но умерено: "Да, разочарован съм, но гумите ми бяха умрели и не можех да го задържа зад мен".

Гран при на Канада беше 24-ото поредно, в което Кими финишира в зоната на точките и така изравни рекорда на Михаел Шумахер. "Не ми пука за това. Интересуват ме точките, а не някакви рекорди.  Като цяло уикендът беше лош, но поне успяхме да запишем някакъв резултат".

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти