Уебър най-бърз преди квалификацията за ГП на Канада

Уебър най-бърз преди квалификацията за ГП на Канада

Третата тренировка за Гран при на Канада също беше белязана от дъжд и хладно време, подобно на вчерашните две сесии. Стартът на съботната тренировка бе даден със закъснение, защото маршалите трябваше да поправят бариерата на завой 11. Това намали продължителността на сесията с половин час, за да не се нарушава двучасовата почивка между тренировката и квалификацията.

На пистата веднага излязоха Розберг, Уебър, Верн, Рикардо и Малдонадо, но след една направена обиколка, пилотът на Ред Бул се върна в пита. С интермедия гумите пилотите започнаха да натискат за добри времена, като първи резултат отбеляза Гиедо ван дер Гарде 1:30.873 минути. След него в класирането се появи и Серхио Перес с 1:26.984 минути.

Постепенно условията на пистата започнаха да се подобряват и Бътън докладва, че вече има сухи места по трасето. Пет минути след старта, Адриан Сутил поведе класирането с 1:27.882 мин., следван от Гутиерес и Малдонадо. Сутил се прибра в бокса след само три обиколки - момент, в който Бътън подобри времето на германеца и зае лидерското място с 1:26.340 мин, но за кратко, защото бързо бе изпреварен от Нико Хюлкенберг. Постепенно отборите се осмелиха да преминат към сликове.

Секунди преди края на пистата бяха развети жълти флагове, когато Фелипе Маса отбеляза 1:19.750, плътно следван от съотборника си Алосно за известно време, преди да бе изпреварен от Бътън, а в крайна сметка и от Уебър, Сутил и Хамилтън. Класирането приключи с първо място за Уебър с 1:17.895 мин, второ за Сутил с изоставане 0.353 сек и трето за Люис Хамилтън. Четвърти остана Алонсо, следван от Фетел и Розберг.

Снимка: Getty Images

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА КАНАДА ОТ:

Четвъртък (07 юни)

17:00- 18:30 часа - Първа свободна тренировка

21:00 - 22:30 часа - Втора свободна тренировка

Събота (08 май)

17:00 - 18:00 часа - Трета свободна тренировка

20:00 - 21:00 часа - Квалификация

Неделя (09 юни)

21:00 часа - Състезание

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти