Мадона ощетила полския волейбол

Мадона ощетила полския волейбол

Концерт на Мадона във Варшава през 2012 година станал причина за изразходването на 1,8 милиона долара от бюджета на спортното министерство на Полша, които били предназначени за популяризиране на волейбола сред децата и младежите. Парите са били отпуснати от ръководителя на ведомството Йоанна Муха, заради което опозицията й поиска оставката.

Концертът се проведе на 1 август на Националния стадион във Варшава, който беше построен специално за Евро 2012. Министерството дава на промоутърите сумата от 1,8 милиона долара. Самият концерт се превръща в провал от финансова гледна точка и загубата на организаторите е в размер на 1,4 милиона от щатската валута. Муха, която е икономист по образование, обяснила пред Сметната палата, че е отпуснала въпросната сума, за да подкрепи мениджмънта на стадиона, който търпял загуби.

Очакванията били концерта да донесе печалба, но явно в бизнесплана са надценили сериозно популярността на американската изпълнителка в Полша.

"Министър Муха е проявила безстопанственост, изразходвайки целеви средства за волейбола за организацията на концерт", пише в заключението на Сметната палата.
Муха е един от най-критикуваните министри в правителството на Доналд Туск.

Отношението към нея е като към "калинките", които бяха назначавани на ключови позиции у нас по време на управлението на Бойко Борисов. Оставката й е искана многократно, като за последно това стана заради провала на контролата между Полша и Англия през октомври 2012 година. Тогава на стадиона не беше спуснат покрива. Излялият се порой наводни терена и се наложи мачът да се пренасрочи за следващия ден. Муха си написа оставката, но Туск не я прие.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти