Бербатов връчи купата на тима на Литекс, който спечели Данониада 2013

Бербатов връчи купата на тима на Литекс, който спечели Данониада 2013

Отборът на Литекс спечели Купата в 16-о издание на детски футболен турнир Данониада 2013. На финала на стадион "Българска Армия" децата от Ловеч надиграха с 1:0 съперниците си от Черноморец (Бургас) на празника на детето - 1 юни. Младите надежди получиха трофея лично от Димитър Бербатов и ще представят страната ни на Международна купа "Данон" на стадион Уембли от 4 до 8 септември 2013 г.

Индивидуалните награди спечелиха вратарят Петър Александров от ПФК Черноморец и нападателят-голмайстор от ПФК Литекс Ерхан Кемал. Награда за етичен отбор получиха децата от ОДК Кюстендил. Наградите връчиха Рено Шамонал, генерален директор на "Данон-Сердика" АД за България и патрона на турнира Димитър Бербатов, който сподели: "Щастлив съм, че за пета поредна година съм на финала на "Данониада".

Пожелавам успех на победителите, а на всички други малки футболисти да не спират да полагат усилия и да израстват". По традиция "Данониада" се организира от "Данон-Сердика" АД, Министерство на образованието и науката и Български футболен съюз, а победителят в турнира участва на Международна купа "Данон", която тази година ще се проведе на стадион "Уембли" във Великобритания.

Крайното класиране в турнира:
1. ПФК "Литекс", Ловеч
2. ПФК "Черноморец", Бургас
3. ПФК "Ботев", Пловдив
4. ПФК "ЦСКА", София
5. ОДК Кюстендил
6. ФК "Локомотив", Горна Оряховица
7. УСШ "Хан Крум", Шумен
8. ФК "Брестник", Пловдив

Още от БГ Футбол

Виж всички