ФИА изисква информация и от теста на Ферари

ФИА изисква информация и от теста на Ферари

Ръководството на Формула 1 е изискало информация от теста както на Мерцедес, така и на Ферари, за да прецени дали е имало нарушение в участието на Мерцедес в теста на Пирели. Ред Бул и Ферари протестираха миналата седмица след като стана ясно, че Мерцедес са направили 1000-километров тест с Пирели след Гран при на Испания с болида си за 2013.Ферари също са помагали на Пирели с тестовете на гуми по-рано през сезона, но с колата си за 2011 и най-вероятно с пилота Педро де ла Роса. Освен ежегодния тест на млади пилоти, тестове по време на сезона със сегашната кола са забранени според Ф1 правилника за 2013.

"ФИА поиска от Мерцедес AMG и Скудерия Ферари, които са взимали участие в тестове на гуми през 2013, да се явят на дисциплинарно разследване в съответствие със съдебния и дисциплинарен правилник на ФИА. Това е в следствие на доклада, подаден от стюардите на Гран при на Монако, и представлява допълнителна информация, изискана от ФИА, в контекста на получените от Пирели отговори с цел изясняване", гласи последното изявление на ФИА.

ФИА все още обмисля далии да представи въпроса пред Международния трибунал. По-рано вчера Пирели публикуваха тяхното становище, в което обясняват, че никога не са настоявали за теста да се използва колата за 2013, с която са участвали Мерцедес. От своя страна отборът все още не е излязъл с официално становище.

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти