На 1 юни Димитър Бербатов ще награди отбора победител в Данониада 2013

На 1 юни Димитър Бербатов ще награди отбора победител в Данониада 2013

Тази събота, 1 юни 2013г., на стадион „Българска Армия” ще се проведат финалните двубои от щестнадесетото издание на „Данониада” 2013 - единственият по рода си футболен турнир за деца до 12 годишна възраст, традиционно организиран от “Данон-Сердика” АД, Министерство на образованието и науката, под патронажа на фондация „Димитър Бербатов”.

Отборът-победител ще получи купата лично от именитият български футболист Димитър Бербатов, специален гост на церемонията по награждаването. Най-добрите футболисти ще представляват България в мачовете за големият трофей на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през септември на стадион Уембли във Великобритания.

Във финалните срещи на 1 юни  един срещу друг ще се изправят осемте отбора от цяла България достигнали до финала след спечелване на зоналните кръгове - ПФК Ботев, ФК Брестник от Пловдив, ПФК Литекс, ФК Локомотив, Г.Оряховица, ФК ЦСКА, ОДК Кюстендил, ОДК Шумен и ФК Черноморец.

Стадион „Българска армия” ще е отворен за публика от 10:00 ч., когато започват първите срещи. Полуфиналите започват в 10:00 ч., а последният и най-важен мач от турнира ще започне в 11:00 ч. Церемонията по награждаването, на която специален гост ще бъде Димитър Бербатов, започва в 11:45 часа.

Пълен фото и видеоархив от първата, зонална фаза на „Данониада” 2012 е на разположение в интернет сайта на турнира www.danoniada.bg, както и във Фейсбук на: www.facebook.com/danoniad.

Патрон на Международна купа „Данон” и през 2013г. е световноизвестният футболист Зинадин Зидан. Неговата подкрепа за туринра е още един стимул за милиони деца по света да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Първият турнир „Данониада”  е проведен в навечерието на световното първенство във Франция през 1998 г. Огромното желание, с което децата се включват в турнира, дава ясен сигнал на организаторите за необходимостта от продължаване на този социален проект. Благородната инициатива на „Данон-Сердика” АД се посреща възторжено и в централата на компанията в Париж. Така през 2000 година, по модела на българската „Данониада” е организирана и първата Международна купа „Данон” с участието на 8 отбора. От тогава до днес проектът набира все по-голяма популярност и през 2011 на финалите в Мадрид , ще се състезават националните отбори на 40 държави, а Международната купа “Данон” е единственият официално признат от FIFA турнир за деца до 12 годишна възраст.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти