Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Завършиха квалификациите на MercedesTrophy България 2013

Завършиха квалификациите на MercedesTrophy България 2013

Сред близо 160 голфъри, разделени в три дивизии, бяха излъчени участниците във финала, който ще определи българския отбор на най-големия и най-стар аматьорски голф турнир в света. Драматични два квалификационни кръга на голф турнира MercedesTrophy се проведоха на 23 и 24 май на голф игрищата в Lighthouse и BlackSeaRama под егидата на Българската голф асоциация.

Гръмотевични бури прекъсваха играта на близо 160 участника, разделени според своя хендикап в три дивизии. Най-добрите 24 от всяка дивизия заслужиха правото да участват в националния финал на голф турнира MercedesTrophy, който ще се проведе на 6 юли в Pirin Golf & Country Club и ще определи състава на Отбор България за световните финали в Щутгарт през есента.

Допълнителен стимул за участниците бе и състезанието Drive to the Major – единствената възможност за спечелване на право на участие в Monday Foursomes. Това е турнирът, който се провежда в понеделника след приключването на Откритото първенство на Великобритания и то на същото игрище, на което професионалистите са играли предишните дни. Форматът на състезанието бе Straightest Drive – играчът, чийто начален удар спре най-близо до линия, начертана надлъжно по феъруея, печели.

Класирането
В дивизия А победи Александър Евтимов, който завърши със сбор от 57 точки от двата дни, следван от Андон Тушев със сбор от 54 и от бившия румънски тенисист Дину Пескариу с 53. Бившият футболен национал Красимир Балъков се класира десети с резултат от двата дни 47 точки. В дивизия В пръв със сбор от 85 точки финишира младият състезател Райън Стайков. Втори и трети се класираха Боби Велков със 78 и Трифон Сидеров със 76 точки. Победата в дивизия С отиде при Филипо Фурнари, който за двата дни събра 84 точки, следван от Александър Попов с 82 и Ангелос Параскакис с 80.

За най-добре представила се дама бе обявена младата състезателка Ивана Симеонова, а Стефани Скоканска получи приза за най-дълъг удар. Честта да представлява България в Monday Foursomes се падна на Петър Стратиев.

Mercedes-Benz и голфът
Стартирайки с турнира през 2014 година, Mercedes-Benz разширява настоящото си сътрудничество с Masters до Глобален Спонсор. „Masters е най-реномираният голф турнир в света. За Mercedes-Benz е голяма чест да бъде един от тримата глобални спонсора“, споделя д-р Йоахим Шмит, член на ръководството на Mercedes-Benz Леки автомобили, отговорен за продажбите и маркетинга. „Започналото през 2008 година партньорство с Masters за нас се доказа като изключително успешно обвързване между две марки с дълга традиция, единни в стремежа си към перфектност.“

В България престижният турнир има тригодишна история и българският отбор вече успя да запише повече от убедително участие на Световния финал – миналата година нашите голфъри постигнаха две трети места в индивидуалното класиране, а през  2011 г. отбор България се класира на престижното четвърто място от общо 29 отбора от 36 страни.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти