Бербо: Целта ми е да вкарам 100 гола в Англия

Бербо: Целта ми е да вкарам 100 гола в Англия

Българският нападател на Фулъм Димитър Бербатов разкри каква индивидуална задача си е поставил за следващия сезон. "Целта ми е да вкарам 100 гола в Англия. До момента имам 90, остават ми още 10. Доволен съм от сезона, който направих. Лошото е, че сега се радваме, че не сме изпаднали. Преди сезона говорихме за купа", сподели Бербо в обширно интервю в предаването на "Нова" "ДИКOFF".

"За момента няма нищо конкретно към трансферния пазар. (...) Защо не съм отишъл в Ювентус? Така прецених. Прецених кое е най-добро за мен и за семейството ми", лаконичен беше 32-годишният голмайстор. Бербатов си спомни за финала в Шампионската лига през 2011 година, когато беше оставен извън групата на Манчестър Юнайтед. "Нямам представа защо не бях в групата. Бях много уверен и може би щях да помогна на отбора. Това обаче вече е минало за мен", категоричен беше българинът.

"Защо не напуснах Манчестър след този мач ли? Веднъж отидеш ли, повярвай ми, не искаш да си тръгнеш от Манчестър. Седнах, мислих и реших, че не мога просто да си тръгна. Исках да продължа да се боря. Не можех да повярвам, че някой ме е изместил. Станах голмайстор на първенството, спечелихме титлата. Реших да остана и да се боря. Не се получи", с горчивина си спомни Димитър. "Ето сега и Рууни остана извън групата. И той май ще се ходи. Значи не съм само аз", направи паралел нападателят на лондонския тим.

За финал на предаването Бербатов прочете имената на достойни българи, които според него не получават достатъчно публичност. Той спомена имената на загиналите момчета край Синеморец, които спасиха живота на друга деца, скачайки в морето, както и на още около дузина българи, заслужаващи дълбоко уважение.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички