Клоп: Малките неща ще направят разликата на финала

Клоп: Малките неща ще направят разликата на финала

Треньорът на Борусия (Дортмунд) очаква малките неща да направят разликата в утрешния финал срещу Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига. Двата тима се познават повече от добре и трудно ще се изненадат в сблъсъка на "Уембли". Според нактавника обаче отборът му ще играе в перфектана среда срещу перфектият съперник.

"Утре ще играем в перфектна среда срещу перфектен съперник. Не е лесно да се класираш няколко пъти на финал. Само няколко отбора са го правили. Ние имаме добри играчи и добри отбори и се опитваме да прогресираме. Някои никога не са достигали на финали. А ние вече сме били там и сме печелили (през 1997 година с Ювентус б. пр.). И двата отбора са много силни и затова са тук. Малките неща ще направят разликата в един мач, който целият свят ще гледа", смята Клоп.

Според специалиста неговият отбор е аутсайдер в предстоящия мач. Въпреки това напрежението при дортмундци е не по-малко от това при баварците.

"Ние очевидно не сме фаворити, но не виждам защо аутсайдерът да не чувства същото напрежение. Очакването на утрешния мач е огромно. Ние имаме всичко, за да спечелим утре, това е всичкото, което ме интересува. Два отбора от една страна, това винаги е нещо специално и още повече на място като Уембли. Ако това бъде единственият финал в моя живот, то аз ще съм го изиграл на перфектното място срещу перфектен съперник", допълни наставникът.

Още от Футбол свят

Виж всички