Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

MercedesTrophy България 2013 започва на комплексите BlackSeaRama и Lighthouse

MercedesTrophy България 2013 започва на комплексите BlackSeaRama и Lighthouse

Близо 200 играчи ще стартират в четвъртък, 23 май, в тазгодишното българско издание на популярния международен аматьорски голф турнир MercedesTrophy, който ще премине под егидата на Българската голф асоциация. Състезанието ще се проведе в два квалификационни кръга на две игрища - BlackSeaRama и Lighthouse.

Играчите ще бъдат разделени в три дивизии според техния хендикап. Най-добрите голфъри от двата дни ще се класират за финала на MercedesTrophy България, който ще се проведе на 6 юли в Pirin Golf & Country Club. Заелите челни места на финала клиенти на Mercedes ще сформират Отбор България, който ще представя страната ни на Световния финал през есента в Щутгарт. При досегашните си участия в престижното състезание в града на Mercedes нашите голфъри се представят повече от убедително - миналата година постигнаха две трети места в индивидуалното класиране и шесто място отборно, а през 2011 година нашият тим зае четвърто място. Допълнителен стимул за участниците е и състезанието Drive to the Major - единствената възможност за спечелване на право на участие в Monday Foursomes.

Това е турнирът, който се провежда в понеделника след приключването на Откритото първенство на Великобритания и то на същото игрище, на което професионалистите са играли предишните дни. Форматът на състезанието е Straightest Drive - играчът, чийто начален удар спре най-близо до линия, начертана надлъжно по феъруея, печели. По време на голф турнира участниците и гостите ще могат да разгледат актуалната гама продукти Mercedes-Benz - новите А-клас и CLA, GL, Е-клас.

Последвайте канала ни в

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти