Тодор Алексиев: Горд съм с капитанската лента!

Тодор Алексиев: Горд съм с капитанската лента!

Състезателят на Газпром-Югра (Сургут) Тодор Алексиев наследи Владимир Николов на поста капитан на мъжкия национален отбор на България по волейбол. Посрещачът обаче пропусна първите две контроли със Сърбия, като ще поеме официално функцията си на предстоящите проверки с Португалия в края на седмицата. Вчера Алексиев отново бе на линия за тренировки с националите в столичната зала Христо Ботев, а ето какво каза той за BGvolleyball.com за новия пост и обстановката в националния отбор: 

„Включвам  се вече на максимум в тренировъчния процес. Поех капитанската лента в тима, но тази отговорност ще я усетя едва по време на мачовете. Искам да кажа, че за мен е огромно удоволствие да бъда избран за капитан и съм горд от доверието на съотборниците. Надявам се, че се справя.”

„Предстои тежко лято, но като погледнеш - всички лета са тежки. Така че нормално, както всеки един сезон, предстои много работа. Въпреки всички трудности и травми, не смятам, че Световната лига 2013 ще остане на заден план. Ще играем срещу съперниците, както винаги, готови за борба. Дали е Световна лига или Европейско първенство, няма значение. Отборите, участници  на такива състезания са много добри и ще гледаме ние да покажем максимума срещу тях. Защото, когато играеш именно срещу силните отбори, тогава се доказваш."

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти