Легендарният Джовани Гавио събира Жиба и Мурильо в нов отбор в Бразилия?

Легендарният Джовани Гавио събира Жиба и Мурильо в нов отбор в Бразилия?

Легендарният бивш бразилски волейболист Джовани Гавио може да събере настоящите звезди Жиба и Мурильо Ендрес в един и същ бразилски отбор от началото на следващия сезон.

Двукратният олимпийски шампион с Бразилия от Барселона 1992 и Атина 2004 и световен шампион от Аржентина 2002, който през последните 4 години работи за отбора на Сеси (Сао Пауло) е решил да се посвети на треньорската кариера. За целта 42-годишният Джовани се опитва да създаде изцяло нов отбор, който да заиграе още от следващия сезон в Суперлигата на Бразилия.

Новият тим ще е със седалище в град Баруери, където има отлична база за волейбол и пълна подкрепа от общината и града. Проектът вече е задействан и Джовани търси основен спонсор на тима, който трябва да бъде намерен до един месец. Докато търсят спонсор от новия отбор са започнали преговори с Жиба и Мурильо Ендрес.

"С Мурильо ни свързва отлично приятелство. Заради това той ще изчака още малко, за да може да подпише с моя клуб. Ако до една седмица, обаче нямаме яснота какво ще правим няма да мога да го задържам повече. В Бразилия само два отбора вече са сглобили съставите си за новия сезон, така че и за наш ще има време", заяви Джовани Гавио, който като волейболист на два пъти е печелил и Световната лига през 2003 година в Мадрид и през 2004 година в Рим, както и Световната купа в Япония през 2003 година.

Още от Волейбол

Виж всички