Пол ди Реста: Дайте ми по-бърза кола и ще победя

Пол ди Реста: Дайте ми по-бърза кола и ще победя

След Гран при на Бахрейн Пол ди Реста заяви, че ако отборът му му даде по-бърза кола, ще може да се качи на подиума. В състезанието ди Реста стартира от пета позиция и в един етап от надпреварата беше втори, зад болида на Ред Бул, управляван от Себастиан Фетел. Накрая финишира четвърти, след двамата пилоти на Лотус.

"Трябва да се поздравим като отбор - представянето ни през този уикенд беше добро. Тръгваме с позитивни бележки от Бахрейн. Настигна ни Грожан, който имаше четири комплекта нови гуми и беше със стратегия с три спирания. Може би можех да съм малко по-агресивен на моменти, но все пак взехме доста точки и свършихме хубава работа. Успяхме да се възползваме от несполуките на двете Ферарита и да победим Макларън", обяснява ди Реста.

Според Пол ди Реста, Форс Индия трябва да подобрят колата си, ако искат най-после да стигнат до подиума. "Отборът има да свърши голямо количество работа и да подготви подобрения, ако иска да е на подиума".

"Искате подиум - дайте ми по-бърза колата и ще ви го осигуря! Ако поработим малко повече в офиса и съберем още малко ресурси, няма причина да не успеем", допълва пилотът.

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти