Кими: Просто в квалификация сме бавни

Кими: Просто в квалификация сме бавни

Кими Райконен заяви, че представянето му в квалификацията за Гран при на Бахрейн е максималното, на което Лотус са били способни. След като поведе в петъчната тренировка на пистата "Сахир", днес Райконен изостана с 0.997 секунди от лидера Нико Розберг и времето му стигна само за девета позиция. Пилотът обясни, че колата му просто не е имала необходимото темпо.

"Не бяхме достатъчно бързи. Това ни беше максимумът. Може би можехме да измъкнем още някое място, но както казах вчера, не се чувстваме точно както бихме искали. Това просто е едно от местата, на което нямаме скорост. Да се надяваме утре да е по-различно", смята Кими.

В класирането при пилотите финландецът е втори, но с обичайния си непукизъм и на моменти откровено черногледство, Райконен отрече Лотус да се пред лидерите в момента. "Трябва ни още сцепление. Знаем, че ни липсва и малко притискателна сила в сравнение с водачите". Миналата година в Бахрейн Леденият успя да стартира 12-и и накрая да се състезава с Фетел за победата. Естествено, Кими отрече да има шансове това да се повтори и този сезон, но все пак призна, че Е21 има скорост в дългите обиколки. "Всеки ден е различно. Това, което се е случило миналата година, няма да ни помогне утре. Имахме добри дълги обиколки вчера, надяваме се в състезанието да сме с още по-силно  темпо.  Не мога да ви кажа къде ще финишираме. Би било глупаво. Единствено можем да дадем най-доброто от себе си и да се надяваме резултатът да е по-хубав от днешния. Надявам с гумите  да издържат".

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти