Организаторите на маратона в Лондон даряват $100 000 за жертвите в Бостън

Организаторите на маратона в Лондон даряват $100 000 за жертвите в Бостън

Организаторите на Лондонския маратон съобщиха, че ще дарят £2 ($3) за всеки, който завърши неделното състезание на специален фонд за жертвите от бомбените атаки в Бостън. Фондът беше създаден, за да помогне на семействата на жертвите от кървавия атентат на маратона в Бостън, при който загинаха трима души, а още 180 бяха ранени.
 
Очаква се около 35 000 души да завършат в маратона на Лондон. Организаторите се надяват да съберат над £70 000 ($100 000) за фонда.

"Всеки свързан с маратона на Лондон е бил шокиран от ужасните събития в Бостън. Ние желаем да покажем цялата си подкрепа на семействата на жертвите и нашите приятели в бягащата общност там", заяви директорът на Лондонския маратон Хъг Брейшър. 

"Ще помним това, което бегачите в Лондон и организаторите на маратона в Лондон ще направят в неделя. От името на всички, благодаря ви", изрази благодарност към жеста директорът на Бостънския маратон Том Грилк.

Паметта на жертвите от Бостън ще бъде почетена с 30-секундно мълчание, а участниците в Лондонския маратон ще носят черни траурни ленти.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти