Бътън: Трябва да сме доволни от петото място

Бътън: Трябва да сме доволни от петото място

Дженсън Бътън призна, че в Макларън трябва да са доволни от петото място, до което успя да стигне в днешната Гран при на Китай. Според британеца стратегията с две спирания в бокса е била правилната и единственият избор за атака на места в топ пет.

Още вчера си личеше, че Макларън не разполагат с нужната скорост, и днес в Шанхай Дженсън стартира едва осми с алтернативна стратегия, подобно на Себастиан Фетел от Ред Бул. Трикратният световен шампион обаче успя да финишира пред Бътън, но и той се размина с качване на подиума.

"Състезанието беше много тежко. Всички останали в челото бяха толкова по-бързи от мен. Нямаше никакъв смисъл да се състезавам с тях, защото щях да унищожа гумите си и по този начин стратегията си също. Едно блокиране, едно минаване през каучуковите отломки и сликовете се съсипват", обясни Дженсън. „Не беше много приятно. Първо по радиото ми потвърдиха: "да, можеш да се състезаваш с конкурентите", но след малко отново чух: "трябва да пазиш гумите си, върни се към предварително разчетеното темпо". При тази ситуация смятам, че всички в Макларън трябва да сме доволни от петото място. Тези десет точки са важни за шампионата. Трябва ни спешно подобрение на формата за предстоящата Гран при на Бахрейн", завърши британецът.

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички