Райконен пренебрегва проблемите с гумите

Райконен пренебрегва проблемите с гумите

Кими Райконен заяви, че проблемите с меките гуми, от които се оплакаха повечето пилоти след петъчната тренировка в Гран при на Китай, не са нищо ново и няма да променят подхода му за състезанието в неделя. Според Кими, единствената разлика между днешния и други състезателни уикенди, е в по-малките подобрения във времената.

"Явно меките гуми имат повече сцепление и някои отбори се подобриха много, други не толкова. Така беше и цялата минала година - едни коли имаха полза от едни гуми, други коли от други. В състезание натискаш максимално в първата обиколка. Всички все казват "Трябва да си по-спокоен", но в състезание не е така, защото в първата обиколка най-лесно се печелят позиции".

Райконен е доволен от прогреса на Лотус в петък и очаква още в квалификацията. "Времената ни са доста прилични. Научихме много и потвърдихме нещата, за които се колебаехме. Нормален петък. Дори не погледнах какво са направили другите. Със сигурност можем да се подобрим, знаем как, така че сега е такова, каквото е".

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти