Реконструкцията на "Армията" глътнала повече от новата трибуна "Бесика"

Реконструкцията на "Армията" глътнала повече от новата трибуна "Бесика"

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла, който се занимава предимно с обновяването на стадион "Българска армия" след назначаването му от двамата собственици на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов, хвърли поредната словесна "бомба" в медийното пространство, след като в интервюто си след мача на 31-кратните шампиони срещу Миньор (3:0) обяви, че до момента е изхарчил 930 000 лева за ремонти по съоръжението на "червените".

След идването на Майкъла в ЦСКА от клуба най-накрая започнаха да обръщат внимание на своя дом и така "Армията" се сдоби с нов облик на фасадата си и напълно обновени ВИП-ложи с дървено покритие и модерни седалки. Подготвена е и дренажната система за три терена за детско-юношеската школа в парка, около стадиона.Прави впечатление обаче огромната сума, цитирана от директора.

По изчисления на собственика на Локомотив (Пловдив) Веселин Марешки изграждането на новата трибуна за ултрасите на "черно-белите" - "Бесика", ще струва на мецената около 800 000 лева. Цифрата бе обявена от самия аптекарски бос при представянето на проекта за изграждане на напълно обновената трибуна на стадиона в парк "Лаута". Със събарянето на старата част от стадиона и проектирането на новата трибуна, разходите на боса на Локо ще набъбнат до малко над 900 000 лева.

Така излиза, че до момента реновирането на една трета от стадион "Българска армия" (в момента съоръжението има разрешение да приема мачове с посещаемост не повече от 7500 души при капацитет на стадиона 22 015 зрители) е струвало на ЦСКА повече от изграждането на цял нов сектор от стадиона в Пловдив.

Още от БГ Футбол

Виж всички