Неймар избухна с емоционално писмо - би дал живота на детето си за баща си

Неймар избухна с емоционално писмо - би дал живота на детето си за баща си

Скандалната бразилска придобивка на Барселона Неймар реши да прекрати мълчанието си с чувствено писмо, изпратено до испанските медии. В  него навършващият след два дни 22 години футболист защитава баща си Неймар старши, обяснявайки му се в обич и безрезервна подкрепа.

"Не мога да продължа да слушам тези купища неща за моя трансфер…Говорих с баща ми и му казах, че ще наруша мълчанието си, но той ми каза да си мълча и да се концентрирам върху възстановяването си. Той обаче ще ме разбере. Помолих за помощта на хората, които работят с мен, за да напиша това. Извинявай, че за първи път не те слушам, татко, но ще говоря", емоционално написа Ней."Бих искал да благодаря за начина, по който водиш кариерата ми, за фирмите, които създаде. (…) Играх за отбора на нашите сърца (Сантос) и сега играя за отбора на моите мечти (Барселона) и всичко това благодарение на теб. (…) Зная също така, че имаме един куп фалшиви приятели", продължи тирада си южноамериканецът.

"Татко, когато Тиаго Силва ми каза, че би умрял за мен на терена, си помислих, че имам същата връзка с него…за теб обаче не само бих умрял, бих дал и живота на единственото си дете за теб!! Затова те моля, върни се в Испания", сподели още Неймар.

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички