Венгер се хвана за главата заради контузения Калстрьом

Венгер се хвана за главата заради контузения Калстрьом

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че носи вина за привличането на контузения Ким Калстрьом. Шведът дойде от Спартак (Москва) под наем до края на сезона. Оказа се обаче, че 31-годишният халф има контузия в гърба и няма да играе в следващите поне 6 седмици.

"Ако знаех за тази травма по-рано, нямаше да го вземем. Разбрахме обаче едва в 17,00 часа на 31 януари - броени часове преди затварянето на прозореца. Ако разполагах с още два-три дни за трансфери, щях да се откажа от него", заяви наставникът на лидера в Премиър лийг.

Калстрьом получил контузията си по време на плажен футбол със съотборниците си от Спартак. В Арсенал са знаели за нея, но едва при прегледите в петък са осъзнали колко сериозна е тя."Има вероятност Ким да не играе изобщо за нас, но пък има и шанс той да реализира някой важен гол", защити позицията си Венгер.

Като вид компенсация от Спартак се съгласиха да плащат заплатата на Калстрьом през въпросните 6 седмици, за които се предполага, че той няма да играе. Самият играч ще пътува за кратко до Швеция и после до Москва, след което ще започне възстановителните процедури в Лондон.

Бившият халф на Лион ще пропусне редица важни сблъсъци като тези с Манчестър Юнайтед, Байерн (Мюнхен) и Ливърпул.

Още от Футбол свят

Виж всички