Тази година отборът на Левски избра за подготвителна база за първия си зимен лагер курортният град Созопол.
Морското градче предлага отлични условия за тренировъчен процес и почивка за футболистите между заниманията.
Теренът на градския стадион в Созопол има перфектно тревно покритие, което позволява на спортно-техническия щаб да провежда подготовката по предварително разчертания план, без отклонение от заложената програма.
Терени като този имат много малко отбори дори от "А" група. Съоръжението разполага с осветление, което допълнително улеснява изискването за определено време между сутрешната и вечерната тренировка.
На базата има зала за фитнес, където се подготвят контузените играчи.
Стадионът ще бъде домакин на срещи от Европейското първенство за юноши през 2015 година и ремонтните дейности по него се извършват ежедневно, което включва изграждането на още една трибуна, помощен затревен терен, терен с изкуствено покритие и подземен паркинг.
Хотел „Casa del Mare”, който се намира в стария град, разполага с отлични условия, за да подслони отбор от ранга на Левски и разбира се голямата група, която пътува за лагера.
Ресторантът на хотела е разположен на най-живописното място в старинната част на Созопол, в непосредствена близост до музея „Южна крепостна стена”, а гледката, която се открива от терасата на заведението, е изключително вдъхновяваща.
Главният готвач Пламен Милчев приготвя невероятно вкусна и в същото време здравословна храна, изпълнявайки и най–големите капризи на доктора на тима Михаил Илиев.
Всеки един продукт, който влиза в кухнята на ресторанта, се контролира и одобрява лично от собственика на заведението.
Качеството на ястията е от най–високо ниво и задоволява и най–взискателните вкусове.
снимки: levski.bg