Дани Алвеш: Сега "Златната топка" е политика

Дани Алвеш: Сега "Златната топка" е политика

Бразилският защитник на Барселона Даниел Алвеш сподели своето мнение за това кой трябва да стане най-добър футболист във версията на ФИФА. Десният бек смята, че най-добър на терена е неговият съотборник Лионели Меси, но при връчването на "Златната топка" се отчитат и редица други фактори. "Да следим за това кой ще спечели "Златната топка" стана малко уморително", каза Даниел Алвеш.

"Акцентите се изместиха. Сега се ръководят не от играта на футболиста, а от многото мнения. Но ако ние погледнем преди всичко играта, то Меси е най-добър. Всички останали са на второ място. Но ако се абстрахираме от играта, то Меси има по-малко шансове. Победител ще стане този, който е провел най-успешна кампания, както от гледна точка на футболните резултати, така и по отношение на публичността. Сега "Златната топка" е политика", сподели той.

"Този, който е имал успешна кампания във всички отношения, печели. За съжаление това може да бъде не този човек, който показва най-добър футбол, прави невероятни пробиви или вкарва повече голове от всички", заяви още Алвеш.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички