Морати за Моуриньо, Феномена, Ювентус и Берлускони

Морати за Моуриньо, Феномена, Ювентус и Берлускони

Доскорошният най-силен човек в Интер - Масимо Морати, каза по няколко думи за най-силния футболист на "нерадзурите" по негово време, най-успешния треньор на тима в последните години, враждата с Ювентус и отношенията между него и боса на Милан Силвио Берлускони.

"Какво да ви кажа за Роналдо? По принцип през годините никога не съм изпадал в сантименталности с футболистите в отбора. Дори и сега обаче ако ме питате за някого, ще се сетя за Роналдо. Неговото име изниква в съзнанието ми. Просто той е много точен човек. Голям симпатяга е", довери бившият бос на интеристите в предаването "I Signori del Calcio" по "Sky".

"Жозе Моуриньо разполага с много силен характер и има огромни познания за футбола. Иначе е скромен. Мога да добавя, че е голям работохолик. Роберто Манчини ми каза, че си тръгва и аз се обадих на Жозе. Но нямах намерение да го назначавам веднага", сподели още Морати.

"В момента със собствениците на Ювентус от фамилия Аниели имаме отлични взаимоотношения. С тях винаги сме имали силна връзка. По едно време се получи онзи интервал, но тогава покрай Аниели бяха замесени други лица, от които дойдоха проблемите и отношениията ни се влошиха. Традиционно съществува антагонизъм между Интер и Ювентус. Това е вярно и е хубаво да си остане така", смята петролният магнат.

"С Милан никога не съм бил във вражда, както и с Берлускони персонално. Чувал съм се с него няколко пъти и той винаги се е държал приятелски и любезно с мен. Така че не мога да кажа нищо. Ние сме градски съперници и не е приятно, когато те са в криза, да се събудиш сутрин и да знаеш, че половината жители на Милано са тъжни", обясни още бившият първи в миланския колос.

Още от Футбол свят

Виж всички