Стойчо набеляза Амари и Фонсека от Черноморец

Стойчо набеляза Амари и Фонсека от Черноморец

ЦСКА проявява сериозен интерес към двама от най-добрите футболисти на Черноморец през този сезон - Наджиб Амари и Карлос Фонсека, разбра "Тема Спорт". Новината бе пот­върдена от два независими един от друг източника. Стойчо Младенов е останал впечатлен от изявите на чуждестранните играчи и двата клуба вече са влезли в контакт за  правата им.

Очаква се в четвъртък да бъде проведена последна среща, на която Черноморец да даде отговор на оферта­та. От ЦСКА са предложили да вземат двамата футбо­листи без пари, но при бъ­дещ трансфер сумите да се разпределят между клубове­те в определено съотноше­ние. По подобен начин ЦСКА привлече Ивайло Чочев от Чавдар Етрополе. Не е ясно обаче дали бургазлии ще са склонни на такъв вариант, или ще потърсят по-изгодно развитие на сделката, включващото получаването на определена сума веднага.

Интересът на червените към Амари и Фонсека е пот­върждение на казаното от Стойчо Младенов, че ЦСКА ще привлича предимно игра­чи от вътрешния шампио­нат. Той заяви това свое на­мерение след двубоя с Люби­мец (7:0). Необходимо е да се отбележи, че червените ни­то имат намерение, нито възможност да плащат трансферни суми за нови състезатели и затова предла­гат оферти с други опции.

Наджиб Амари е роден на 10 април 1992 г., юноша е на Марсилия, но така и не запис­ва участие за първия отбор. Състезава се с резервните формации на Олимпик и Руан. Силният му крак е десният, а най-удобният пост - зад нападателя. Амари може да играе и по двете крила. Той е гол­майстор на бургазлии с 6 гола в 19 мача.

Карлос Фонсека пък е пор­тугалец, роден на 23 август 1987 г. Започва кариерата си в местния Санта Мария, ка­то на аматьорско ниво играе и за Тирсензе. През 2010 г. обаче прави трансфер във Фейрензе, като за този клуб записва мачове в португал­ския елит. Играе като ляво крило. Има 13 участия и 1 гол за Черноморец.

От ЦСКА проявяват инте­рес и към Маркиньос от Локо Сф, който неведнъж изрази желанието си да заиграе от­ново за червените. Това са трима от общо 6-те футбо­листи от родния шампио­нат, към които от „Армия­та" проявяват интерес. Ос­вен Амари, Фонсека и Марки­ньос има още трима състеза­тели от А група, които са в списъка на Стойчо Младенов - един от тях е Крачунов, а друг играе в Берое. Вчера се заговори, че в списъка влиза и Борис Галчев от Ботев. 

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти