Гледай на живо

Отзиви след Арда (Кърджали) - Зоря (Луганск) 2:1

Джокович нападна Федерер - бил като диктатор

Джокович нападна Федерер - бил като диктатор

Преди две години Рафаел Надал се оттегли от Съвета на състезателите в ATP, заявявайки, че Роджър Федерер не се вслушва в желанията на другите тенисисти. Сега своите критики към швейцареца отправи и Новак Джокович. Сърбинът обвини Федерер в това, че не проявява достатъчно разбиране.

"Когато Иван Любичич бе част от Съвета на тенисистите, решенията се взимаха въз основа мненията на водещите играчи. Любичич би казал: "Гласът ви е важен. Кажете какво мислите, защото е важно какво е желанието ви". Всеки имаше право да изказва собственото си мнение свободно. Вече не е така. Федерер е единственият, който командва. Все едно ние не съществуваме - като диктаторски режим", коментира Новак Джокович.

Федерер е президент на Съвета на тенисистите от 2008-а и през тази година той бе преизбран на този пост от колегите си за пети път. "Често тенисистите нямат сили да обсъждат подобни неща. Доволни сме от свършената работа, но може и повече. Все пак състезателите са тези, които имат силата да влияят на ATP", каза преди време носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти