Европейската комисия разследва Барса и Реал (М)

Европейската комисия разследва Барса и Реал (М)

Авторитетният италиански журналист Танкреди Палмери написа в своя профил в Туитър, че седем испански клуба, сред които грандовете Реал (М) и Барселона, са попаднали в полезрението на Европейската комисия за незаконно финансиране от страна на държавата. В списъка са още Атлетик (Б), Осасуна, Валенсия, Елче и Еркулес. По-късно информацията беше потвърдена и от испанското външно министерство.
"Правителството ще се бори в защита на испанските клубове, тъй като те са част от националната идентичност", заяви външният министър Хосе Мануел Гарсия Маргайо.
Разследването може да продължи с месеци, преди да стигне до заключение, допълни Маргайо, според когото клубовете не са нарушили правилата на ЕС.
Според него проблемът е в това, че клубове като Барса, Реал, Осасуна и Атлетик са собственост на своите членове и са се възползвали просто от благоприятно данъчно облагане.
Комисията ще проверява тренировъчната база на Реал, а тимът от Билбао за помощта, която е получил при строителството на новия си стадион, чието откриване беше в началото на сезона.
Валенсия, Елче и Еркулес пък са получавали помощ от регионалните власти под формата на заеми и банкови гаранции.

Още от Футбол свят

Виж всички