Гледай на живо

Ботев (Пловдив) стартира сезона с победа и вгорчи завръщането на Пирин (Благоевград) в елита - на живо от "Коматево" след 2:1

Стоилов: Мислим само за победа срещу ЦСКА

Стоилов: Мислим само за победа срещу ЦСКА

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов ще изисква пределна концентрация и мобилизация в предстоящия шампионатен мач срещу ЦСКА утре от 14.00 часа. Ето какво сподели Стоилов на пресконференцията ден преди двубоя:

"С оглед тежкия мач срещу Славия в първите два дни от седмицата се занимавахме почти изцяло с възстановяването на футболистите. Имаме нови проблеми с контузени играчи и се надявам до мача утре повечето от тях да са напълно здрави. Най-проблемен е Артур, другите са Вандер и Ромарио. Прибавяме към тях Огнянов и Неделев, които от скоро тренират пълноценно. Дано до мача нямаме други усложнения. След наказания се завръщат Томаш и Спрокел. При всички положения, без значение кой е контузен и кой здрав, Ботев ще има боеспособен състав за мача с ЦСКА."

"Очаква ни изключително тежък и важен мач. Най-важното, което ще искаме от отбора е да играе пределно концентрирано и мобилизирано, и изцяло с мисълта за победа. Срещу ЦСКА ще играят тези, които са здрави и са в най-добра форма. След това ще мислим дали да правим ротации за мача с Локомотив. Нормално е, когато има мачове през няколко дни да има и някакви ротации. Ние искаме да печелим всички мачове и ще се опитаме да използваме максималния си състав. Дай Боже да нямаме контузии и да можем да разчитаме на всички състезатели. Знаете, че още в началото на сезона играехме в цикъл сряда - събота, сега се намираме в зимния период и трябва да проявим повече воля и характер в мачовете до края. Имаме двама нови футболисти в лицето на Мариян и Тошко и се надявам да можем да ги използваме, а те да освежат отбора със завръщането си в игра."

"Не мисля, че има с какво да се изненадаме с ЦСКА. И двата отбора имат своя си начин на игра. По-важно е как ние ще развием нашите идеи за мача. Ботев трябва да търси своя стил и да подходи изключително концентрирано към срещата."

"Нормално е да има мисъл и за неделния мач, но по-важен е предстоящия двубой с ЦСКА. Вниманието ни трябва да бъде фокусирано върху него. Имаме желание да изиграем добър мач и да победим. После ще мислим за пловдивското дерби."

"На първо място в главата ми винаги са проблемите, които имаме, защото трябва да ги изчистваме. Оптимизма и добрата игра е положително за един отбор, но не трябва да си затваряме очите пред грешките, които допускаме и трябва да се стремим в тренировъчния процес да ги отстраняваме. Нереализирането на головите положения е една от причините, поради които Ботев загуби няколко наглед елементарни мача. Ако си бяхме вкарали ситуациите, щяхме да спечелим с лекота. Това се повтори и на мача със Славия, в който в последните 30 минути имахме 5-6 чисти положения. Видно е, че това е сериозен проблем за нас, върху който трябва да работим и да търсим неговото решаване", коментира Станимир Стоилов.
Ботев е фаворит да спечели двубоя сперед Sportingbet с коефициент 2.30. Шансовете на ЦСКА да победи са оценени на 2.00. Възможността мачът да завърши без победител са оценени на 3.30.

Още от БГ Футбол

Виж всички