Зафето: ЦСКА има нужда от голмайстор

Зафето: ЦСКА има нужда от голмайстор

Бившият футболист и треньор на ЦСКА Адалберт Зафиров коментира моментата ситуация в клуба и подобно на Аспарух Никодимов заяви, че Мамади Сидибе не си върши работата на върха на "червената" атака. Зафето също така отчете, че в играта на "армейците" има видим подем през последните месеци.

"Подобрихме коренно играта си в последните два месеца. Отборът действа много по-агресивно, създава по-интересни ситуации и демонстрира атрактивен футбол. Липсва единствено класен нападател. Ако се намир някой, който да реализира създадените възможности ще станем много сериозен претендент за титлата. В момента имаме няколко човека на този пост, но те не вършат добра работа. Трябва да се потърси голмайстор през зимата, както и повече свежест в халфовата линия. Там имаме опит, но се нуждаем от хора, които да са по-градивни и издръжливи", заяви Зафиров.

"Не мога да отлича никого от състава, просто играем като колектив и това е добре. Победата ни над Левски беше пикът на сезона, но Локомотив (Пловдив) играха агресивно, пресираха ни много високо и при липсата на класен централен нападател нямаше как да им отвърнем подобаващо. Използвахме центрирания именно защото разполагаме с високия Сидибе. Но той не успя да си свърши работата и затова се стигна до загубата. Няма значение кой е ръководител на клуба, въпросът е да ни върне там, където ни е мястото. Имаме напредък в последно време, остава да се внесе още повече сигурност", завърши бившият защитник.

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти