Не е лесно да си капитан

Не е лесно да си капитан

Ролята на капитан не се изчерпва с това да си експерт в каратнето на голф количката по игрището. Трябва да си умел в здрависването, целуването на бебета, посещението на различни събития и в рамките на две години ти си не само лицето на даден отбор, но и гласът му. Може би това е и причината капитанът на Европа за турнира Ryder Cup Пол Макгинли да се запише на уроци по ораторско майсторство. Ирландецът не за пръв път се сблъсква с подобни занимания. По време на колежанските си години той също е имал часове по публична реч.

"Обучението, през което преминавам, развива презентационните ми умения, но и съдържанието на изказванията, които ще правя преди, по време и след Ryder Cup. Важно е да има хронология в думите ми и затова се старая да достигна едно по-професионално ниво. Работя с жена в Лондон, която ми помага именно в това отношение. Не искам да съм някакъв аматьор, който просто стои и се опитва да изглежда професионално. Искам да добия умения в публичната реч и ако това означава да се обърна за помощ към специалисти, няма да проявя колебание и ще го направя", призна Макгинли.

Най-престижният отборен турнир в голфа - Ryder Cup, ще се проведе между 26 и 28 септември 2014 година в Шотландия. Тимът на Европа ще мери сили със състава на САЩ, който ще бъде воден от Том Уотсън.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти