Да запазим честта на българския футбол!

Да запазим честта на българския футбол!

Утре от 22:05 ч. на стадион "Васил Левски" отборът на Лудогорец излиза във втория си мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Динамо Загреб. В първата среща от турнира "орлите" поднесоха истинска сензация, побеждавайки като гост холандския гранд ПСВ Андховен.

Спечелените три точки вдъхнаха надежда, че Лудогорец има сили да премине групата. Но това не е най-важното. По-същественото е, че Европа отново заговори с респект за българския футбол. Не случайно президентът на УЕФА Мишел Платини бе първият човек, който поздрави Борислав Михайлов за голямата победа.

Ето как един мач се превърна в триумф на родния футбол. И в никакъв случай не може да определим успеха над ПСВ като фойерверк или някаква случайност. Спечелените три точки са плод на постоянен труд, желание за израстване, правилен модел на работа, включващ инвестиции в базата и не на последно място коректни финансови взаимоотношения.

През последните две години Лудогорец начерта пътя, по който трябва да вървят и да се развиват всички български отбори. Именно поради тази причина родният футболен запалянко оцени по достойнство работата в клуба от Разград и 19 хиляди души присъстваха и бурно подкрепяха Лудогорец по време на мача с Базел на стадион "Васил Левски".

И независимо от загубата феновете не си тръгнаха разочаровани, тъй като "орлите" за пореден път показаха, че се старят да играят качествен и модерен футбол, който да радва окото на зрителя. Същото любителите на футбола би трябвало да сторят и в утрешния мач с Динамо Загреб, за да затвърдят своята подкрепа към добрите неща, случващи се в БГ футбола.

Още повече, че времето ще е хубаво за този сезон, а пък и няма да вали. Освен това, както винаги, организацията ще е на високо ниво с една единствена цел - осигуряване удобството и спокойствието на запалянковците. Феновете трябва да разберат, че ако утре бъдат на стадиона и отново викат за Лудогорец така, както го направиха срещу Базел, те всъщност ще дадат сериозно рамо на целия български футбол, защото всички ще разберат, че правилният начин и модел на работа все още се цени в България.

Най-малкото останалите тимове и най-вече Левски и ЦСКА ще се опомнят и може да преразгледат налаганата в последните години политика. И не на последно място, коефициентът, който трупа Лудогорец, не е само на тяхната сметка, а и на сметката на всички бъдещи участници в Европа.       

Припомняме, че Лудогорец започна безпрецедентна кампания. Голяма част от приходите от билети от мача с Динамо и останалите две домакинства клубът ще дари на МБАЛ "Надежда"! Всеки един закупен от феновете билет, ще помогне да се осигури нормален живот на проблемно бебе.

Желаещите да се снабдят с билети за мача от група "Б" на Лига Европа Лудогорец - Динамо Загреб в четвъртък от 22,05 ч. на "Васил Левски" могат да го направят в сряда след 18,00 ч. на касата на улица "Гурко" пред националния стадион. Гишето отваря в 18,00 ч. В четвъртък след 12,00 ч. ще работят и трите каси на стадион "Васил Левски" - на ул. "Гурко", до езерото "Арияна" и до метростанцията на бул. "Евлоги Георгиев".

Цените са, както следва:

Сектори "Б", "В" и "Г" - 10 лева
Сектор "А" - 15 лева и 25 лева

В Разград билети може да бъдат закупени в магазин Оffice 1 Superstore на ул. "Св. Климент" 24 А, в магазин "Germanos" на бул. "България" 34 и на бензиностанция OMV на бул. "Странджа".

В София талони за мача с Динамо ще се продават също в офиса на Еventim на адрес: ул. "Граф Игнатиев" № 22, ет. 2, ап. 3 и в билетния център на НДК.

Феновете ще имат възможност да си закупуват билети и онлайн чрез сайта www.eventim.bg

ПФК "Лудогорец" съобщава на феновете, че за двубоя с Динамо (Загреб) ще бъдат отворени следните входове на стадион "Васил Левски":

Сектор "А": №1, №2, №25 и №23 (за феновете на Динамо Загреб)
Сектор "Б": №10 и №11 (за децата от детско-юношеските школи в България)
Сектор "В": №12, №13, №14 и №15
Сектор "Г": №16 и №17

ПФК "Лудогорец" напомня, че 20 процента от приходите на продадените билети от домакинските мачове на тима в Лига Европа ще бъдат дарени за ооборудване на клиниката по неонатология в МБАЛ "Надежда" в град София.

Още от БГ Футбол

Виж всички