Хърватски хулигани готвят изстъпления в София

Хърватски хулигани готвят изстъпления в София

От УЕФА и хърватската полиция предупредиха шампиона Лудогорец за възможни вандалски изстъпления на стадион "Васил Левски" в четвъртък, когато е мачът с Динамо (Загреб) от Лига Европа. Очаква се те да са провокирани от хърватски главорези. Властите в страната са разтревожени от информации, че 150 хулигани на Динамо се канят да посетят мача в София.
Полицията в Загреб вече е изпратила в България списък с имената на хулиганите. Хърватите са разтревожени от информациите, че част от тях са опитали да си купят билети по интернет. Динамо поиска 200 места за запалянковците си и контролира продажбата им. У нас обаче билети се продават свободно в мрежата на "Ивентим". Полицията вече е засякла опити на хулиганите да пазаруват онлайн. Плановете им са да влязат в сектор с фенове на Лудогорец и там да направят куп поразии. Вече текат разговори с МВР как да не допусне гамените на стадиона. От полицията обещават да направят всичко възможно да не допуснат хулиганите да създадат безредици.
Прочутата в цяла Европа групировка "Лошите сини момчета" (Bad Blue Boys) редовно създава проблеми на мачовете в Европа. Хърватският шампион отнесе не едно или две наказания заради тях. Групировката води открита война с президента Здравко Мамич и прави всичко по силите си, за да го откаже от отбора.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти