Соуса: Позитивната емоция е на страната на Лудогорец

Соуса: Позитивната емоция е на страната на Лудогорец

Треньорът на Базел Пауло Соуса даде пресконференция преди мача с Лудогорец от група B на Шампионската лига. Срещата от 4-ия кръг на надпреварата ще се играе утре от 21,45 часа.

"Такива мачове са специални за всички. Онзи, който си мисли нещо различно, не познава значимостта на Шампионската лига за клуба и за дадената държава. Всеки иска да участва в този турнир, затова е удоволствие за мен и останалите да бъдем тук. Всяка информация за нашия опонент е важна. Това, което почувствахме на терена през първия мач, също е важно. Тогава още от 19-ата минута бяхме с човек по-малко на терена, затова утре ще бъде по-различно. Ние и преди знаехме какво може Лудогорец в атака и особено при контраатаките, където са най-силни. Знаем капацитета на колектива им и интензивността, която влагат в единоборствата по терена. Това ще видим и утре. Най-важното за мен обаче си остава да бъдем фокусирани върху нашето представяне, но и опонентът диктува как бихме могли да играем, затова го анализираме", каза наставникът на Базел.

"Не мисля, че утре ще търсим отмъщение. Не съм човек на отмъщението. Винаги съм позитивен и се стремя към победата. Ако искаме да бъдем конкурентни, да потърсим нещо специално и важно, трябва да печелим мачове срещу всеки опонент. Утре ни чака двубой срещу противник, който обещава много равностойна битка. Те израснаха много за последната година, но ние сме по-опитните. Те имат на своя страна също и позитивната емоция от развръзката в последния мач. Ние ще работим здраво, за да сме сигурни, че ще спечелим", завърши Соуса.

Централният бранител Фабиан Шер пък бе категоричен, че ще стисне зъби и ще играе утре.

Още от Футбол свят

Виж всички