Стойне Манолов: Не знам Гонзо какъв мач е гледал, вече не е интересно да бием Левски

Стойне Манолов: Не знам Гонзо какъв мач е гледал, вече не е интересно да бием Левски

Свързаният с ЦСКА бизнес­мен Стойне Манолов сподели своето мнение за развитието на клуба, вечното дерби и ата­ката срещу Стойчо Младенов по време на мача в събота.

"Подобни прояви са силно нежелани. Трябваше 10 мину­ти да замерват Стойчо със снежни топки, за да го уцелят и да се намеси полицията. Ор­ганите на реда си свършиха доста зле работата. Но привържениците не се огра­ничиха само до атаки по Мла­денов. Те търсеха и провока­ция с хора от сектор А. Има­ше хора на стадиона с ясното съзнание да атакуват играчи­те, а не да гледат мач. Спо­ред мен тези действия на агитката на Левски, включи­телно нахлуването на тере­на, са целенасочени срещу президента на клуба. По този начин само се вреди, а не се помага. Подобни действия имаше и при ЦСКА, но за щастие останаха в миналото, а нашите фенове като че ли уз­ряха", коментира Манолов пред "Тема Спорт".

"Нормално бе ЦСКА да спече­ли дербито, защото е далеч по-добър отбор, който играе по-правилен футбол. Гонзо каза, че е видял равностоен мач, но не го знам къде е гледал. Ня­маше нищо такова. ЦСКА доминираше по всички линии. Стези играчи, дори и след идва­нето на Димитър Димитров Левски няма да има никакъв шанс за какъвто и да било ус­пех. Аз не разбирам защо не се разчита на младите момчета. Отборът има талантливи юноши, а ги държи резерви", до­бави бизнесменът.

"Има няколко футболисти в голямата група, с която разпо­лага Стойчо, които не са на ни­вото за ЦСКА, но смятам, че този проблем ще бъде решен през зимата и те ще бъдат ос­вободени. Май единственият начин клубът да оцелее е като продава. Нямаме друг шанс, по­не в момента. Но не трябва да става масово. Най-добре е сега през зимата да бъде трансфериран един, след това през ля­тото още един и да се кара с това темпо. Но ако ЦСКА продължи да играе по този на­чин, смятам, че ще се привлече нужният спонсор. Да се надява­ме, че най-после такъв ще има", каза още Манолов.

"Моето желание е да се обърне по-голямо внимание на школата. Има две-три мом­чета, които заслужават да са в групата за срещите. До го­ляма степен си разчистихме пътя към титлата, но оста­ва мачът с Лудогорец, който ще е като финал. Лесно е да се говори за титла след побе­да над Левски. Но то вече не е интересно да ги побеждаваш. Веднъж, втори път, сега шес­ти... дербито ще се обезличи, ако продължава по същия на­чин", добави Стойнето.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти