Марек разследван от УЕФА заради мачовете с ЦСКА и Лудогорец

Марек разследван от УЕФА заради мачовете с ЦСКА и Лудогорец

Тежките загуби на Марек в мачовете с ЦСКА и Лудогорец са причината, заради която дупничани са разследвани от УЕФА за манипулиране на резултати, а БФС им наложи глоба в размер на 10 000 лева, обяви Нова ТВ.

Според информацията докладът от европейската футболна централа е 45 страници, а букмейкър е дал информация, че на въпросните два мача са заложени в пъти по-големи суми от обичайното.

Както е известно, вчера от БФС глобиха дупничани с 10 000 лева след получените данни от УЕФА за предварително уговорени резултати. Марек загуби с 0:5 на "Българска армия" и с 0:3 на "Лудогорец Арена".

Изпълнителният директор на Марек Иво Паргов категорично отрече  клубът му да е замесен и обяви, че смята да обжалва решението на родната футболна централа. Той също така каза, че знае откъде произлизат атаките. "Те са от президента на един клуб, който не желае Марек да бъде в А група. С ръководството на клуба сме разговаряли и настояваме за детайлно разследване на сигнала или сигналите, които са подадени и очакваме да бъдат предоставени конкретни доказателства. Най-отговорно заявявам от името на целия клуб, че ако такива доказателства не бъдат предоставени, ще търсим правата си в съда за уронване престижа и авторитета на Марек“, заяви Паргов.

Още от БГ Футбол

Виж всички