Марин Оршулич: Пазил съм Гонзо в Хърватия

Марин Оршулич: Пазил съм Гонзо в Хърватия

Марин Оршулич е сред най-загадъчните фигури в ЦСКА. Хърватският бранител подписа с клуба през лятото, като дойде с визитката на играч с богат опи в родното си първенство. Хърватинът деюбтира в първия мач за сеозна с Литекс, но след това така и не получи шанс, преди да започне като титуляр срещу същия съперник в събота. Той говори за идването си в ЦСКА, за предстоящото дерби с Левски, както и за кариерата си.

"Знам какво име в европейски мащаб е ЦСКА. Много важна роля за преминаването ми на "Армията" изигра и Сергей Якирович, който ми каза доста добри думи за клуба. С него сме големи приятели от едно и също родно място сме", каза хърватинът.

"Надявам се да победм Левски. Имаме причини за оптимизъм. Това е, което мога да кажа на този етап. Време е за работа, не за приказки", добави Оршулич.

"Изкарах близо 10 години в НК Загреб, където станах най-младият капитан в хърватския футбол.  Играл съм в Хазар Ленкоран, а след това се върнах в Задар, след което дойдох в ЦСКА. Много съм доволен, че избрах София", продължава той.

"В Хазар бях съотборник с Радомир Тодоров, но той се върна в Спартак (Варна). Иначе в Хърватия в един мач срещу Риека имаше един български нападател, когото пазих - Иванов…", казва Оршулич, визирайки настоящия треньор на Левски Георги Иванов.

"Тема Спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти