Лудогорец се оправда с провокация, хвърли вината и върху феновете на ЦСКА

Лудогорец се оправда с провокация, хвърли вината и върху феновете на ЦСКА

От Лудогорец излязоха със специално обръщение във връзка с наложената от УЕФА санкция за затваряне на Сектор "А" за двубоя с Реал Мадрид от Шампионската лига на 1 октомври в София.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Уважаеми привърженици на Лудогорец,

Късно в четвъртък Лудогорец получи съобщение от дисциплинарната комисия на УЕФА, че заради обидни скандирания по адрес на привържениците на Стяуа в плейофа на Шампионската лига на стадион "Васил Левски" Клубът е наказан със затваряне на сектор "А" за предстоящия мач с Реал Мадрид от груповата фаза на най-комерсиалния турнир на 1 октомври. УЕФА не прие становището на Клуба, че за еднократното скандиране по адрес на румънците публиката на Лудогорец е била провокирана от феновете на Стяуа, подкрепяни от група привърженици на ЦСКА.

ПФК Лудогорец преустановява приемането на заявки за билети в Сектор "А", докато не станат известни резултатите от обжалването, което юристите на Лудогорец предприемат в момента.

Считаме, че подобна санкция е прекалено сурова, предвид цивилизованото поведение на нашата публика във всички мачове досега. Феновете на Лудогорец имат славата на толерантна публика, която досега никога не е употребявала забранените от УЕФА пиротехнически средства и не е проявявала агресия спрямо противниковите агитки, противникови футболисти и длъжностни лица.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички