Нов голям проблем пред Байерн

Нов голям проблем пред Байерн

Неприятна вест развали настроението в лагера на Байерн (Мюнхен). Оказа се, че завръщането на Тиаго Алкантара на терена се отлага за неопределено време. В края на март испанецът скъса коленна връзка, заради която след това пропусна световното първенство. Преди месец травмата му се обади наново, като се оказа, че той не е напълно възстановен. Първоначално лекарският щаб на баварците успокои, че съвсем скоро бившият футболист на Барселона ще бъде на разположение на Джосеп Гуардиола. Според информациите от днес обаче нещата са по-различни.

"За съжаление, не можем да прогнозираме колко време ще е нужно на Тиаго. Скорошно завръщане изглежда нереално", призна спортният директор на Байерн Матиас Замер.

Според "Кикер" проблемът е свързан с инжектирането на кортизон в коляното. Въпросното лекарство беше поставено през пролетта с цел по-бързо възстановяване, за да може Тиаго да оздравее за Мондиала. Точно кортизонът обаче е причината за новите болежки, които 23-годишният халф получи през август. Сега трябва да се изчака лекарството напълно да изчезне от там.

Предстоящото дълго отсъствие на Алкантара е нов удар по баварците, които изгубиха за около 6 месеца и Хавиер Мартинес.

Още от Футбол свят

Виж всички