Заради съмнения за черно тото: Дават мачовете от "А" група по телевизията

Заради съмнения за черно тото: Дават мачовете от "А" група по телевизията

Вечното дерби ЦСКА - „Левски" (в неделя от 19:30 часа) и останалите заложени в програмата срещи до петия кръг, ще се излъчват, както е по програма по ТВ 7, обяви Атанас Караиванов, мениджър на „Футбол Про Медиа". Както е известно, фирмата на Тодор Батков и Кирил Домусчиев държи телевизионните и рекламните права за родното първенство. Днес беше проведено спешно заседание на Управителния съвет на „Футбол Про Медиа", на което се взе важното решение.

„Причините да стигнем до това решение са две. Първата е, че хората не ги интересува кой има да плаща за правата и дали ни е платил. Втората е, че оставяйки първенството на тъмно, ще засилим съмненията за "черно тото", коментира за „Стандарт нюз" Атанас Караиванов.

От фирмата са информирали ТВ 7, че ще могат да излъчват мачовете по програмата до петия кръг, която е утвърдена с БФС. До днес имаше голяма вероятност първенството да остане на тъмно, защото „Футбол Про Медиа" не е получила парите по договора си с ТВ 7. Въпреки това от фирмата намериха пари и на 17 юли платиха на клубовете записаните по договор с тях 40% за телевизионните права. От „Футбол Про Медиа" са категорични, че не искат да си плащат, а в същото време да бъдат обвинявани, че първенството не се излъчва по телевизията.

„Ако оставим ЦСКА - „Левски" на тъмно всяка една съдийска грешка или инцидент по време на мача, та дори и сблъсъци извън територията на стадиона, щяха да бъдат приписвани на този, който е „скрил" най-интересния мач в България", категоричен е Караиванов.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти