Никел Ашмийд е сред атрактивните спринтьори в атлетиката. Ямаецът, който е световен шампион с щафетата на 4 по 100 м от Москва 2013, попадна в обектива в последно време. Първо направи фалстарт на 100 метра на Диамантената лига в Париж и отказа да напусне пистата, въпреки подканите от съдиите. Седмица по-късно пък заслужи победата на 100 м на диамантения турнир в Глазгоу, като изпревари втория Майкъл Роджърс (САЩ) с хилядни от секундата - 9.97 сек. Оказа се, че спринтьорът има доста любопитни интереси.
"Обичам готвенето, откакто бях на шест, а започнах да готвя на 9. Винаги се наслаждавам да съм в кухнята и да създавам рецепти. Майка ми винаги се тревожи, че един ден ще се разболея заради съставките, които смесвам. На първо място аз наистина не знам какво правя, но се подобрявам заради решителността ми и мечтата да стана квалифициран готвач. Баща ми също е готвач, така че мисля, че това е допълнителна мотивация", разкрива част от тайните си ямаецът.
Ашмийд призна също така, че за него идеалният ден без тренировки би бил в кухнята в опит за създаване на нови рецепти без много грешки.