В Румъния: Ботев (Пд) няма да се раздели със звездите си

В Румъния: Ботев (Пд) няма да се раздели със звездите си

Ботев Пловдив няма да се раздели с чуждестранните си футболисти безплатно през летния трансферен период, въпреки финансовите си затруднения, пишат румънските медии. Шампионът Стяуа Букурещ има интерес към нападателя на "жълто-черните" Юнес Хамза, но ще трябва да плати, ако иска да привлече тунизиеца.

"Ботев Пловдив не пуска Хамза без пари, въпреки финансовите проблеми на клуба. Ботев вече не може да плаща заплатите на скъпите чужденци, които привлече през миналия сезон и търси вариант да се освободи от тях, но не безплатно, а срещу трансферна сума", пишат румънските издания.

Хамза, румънците Сърджан Лукин, Алесандру Бенга и Алесандру Куртян, както и конгоанецът Феребори Доре, бяха изкушени от парите на Ботев през миналата година, но сега са поставени в трансферната листа, тъй като отказват да намалят заплатите си.

Астра има интерес към Бенга, но президентът на клуба Дину Георге обясни, че в настоящата ситуация няма вариант защитникът да бъде привлечен без пари. "На играчите (на Ботев) не им е позволено да напуснат като свободни агенти. Ситуацията е сложна и може да отнеме три-четири месеца, за да се разреши", коментира Георге.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти