Васев: Не вярвам да намерим човек като Маркиньос

Васев: Не вярвам да намерим човек като Маркиньос

Треньорът на Локомотив (София) Димитър Васев не скри тревогата си от липсата на нападатели в тима. Днес "железничарите" стартираха своята лятна подготовка.

"Целите пред Локомотив (София) ще бъдат определени съобразно селекцията, който ще бъде направена", заяви Васев. Но със сигурност ще се опитат в Надежда да налагат млади момчета. За да стане това обаче Локомотив първо трябва да натрупа точки, за да няма напрежение и в по-спокойна обстановка младите да трупат опит. Големият проблем е липсата на хора в атаката, притеснен е Васев. Неговите усилия са насочени именно за попълнения в тази зона.

Свързахме се с доста големи имена за българското първенство, но всеки от тях предпочита първо да провери късмета си зад граница и явно заради това не можем да намерим бързо решение, каза още Васев.

Димитър Илиев в момента е на проби в отбор от гръцката втора дивизия, а Симеон Райков също е потърсен от ръководството. Крилото, преминало през Левски, Черно море и Черноморец обаче има опции за Англия, Франция и Кипър и едва при застой в тези разговори, ще се обърне към железничарите.

На въпрос дали по някакъв начин е мислено за заместник на бразилеца Маркиньос, който премина на стадион Българска армия, Васев отвърна: "Чисто статистически не вярвам да намерим човек, който както Маркиньос, да вкара 80 процента от головете ни или дори да се доближи до него. Но ни трябва офанзивен човек, който да се нагърби да играе с топката, да поема отговорност, да може да разиграват, обясни вижданията си треньорът на "червено-черните".

Още от БГ Футбол

Виж всички