Гледай на живо

Югозападна Трета лига (Група "А"): Марек - Чавдар (Етрополе) 1:0

Краси Балъков си постави две големи цели в Литекс

Краси Балъков си постави две големи цели в Литекс

Новият треньор на Литекс Красимир Балъков си постави две основни цели. На официалното си представяне той заяви, че "оранжевите" трябва да продължат практиката да развиват талантливи футболисти и да завършват в тройката на първенството, за да участват в евротурнирите.

Легендарният полузащитник на националния тим на България се обвърза за две години с ловешкия клуб. Той ще работи в екип с Йончо Арсов, който беше негов асистент в Черноморец (Бургас) и в хърватския Хайдук (Сплит), Добри Митов, останал от щабовете на предишните двама треньори. Здравко Букарица остава тpеньор на вратарите, а германски специалист по физическата подготовка също влиза в щаба.

Официално представиха Краси Балъков като треньор на Литекс 

"Имаше определено време, в което разговаряхме с Гриша Ганчев. Стигнахме до убеждението, че имаме еднакво виждане за бъдещето на Литекс и седнахме, за да подпишем договор. Предизвикателство е да постигна това, което е постигано в последните години. Основната цел е да се класираме за евротурнирите. Това ни е задачата минимум. Ако се преборим за най-високото място, ще бъде добре. Искаме да побеждаваме във всеки мач в Европа и ще се опитаме да стигнем колкото се може по-напред.

Ако сте виждали мои изказвания отпреди 4-5 години, тогава казах, че намаляването на "А" група ще е плюс. Виждате какви резултати постигна Лудогорец в Европа заради това, че играе в дербита. Доволен съм от развитието на българския футбол, но това трябваше да стане по-рано.

Познавам много добре футболистите на Литекс. Има 10-12 човека от школата. Едва ли има друг отбор с толкова млади и кадърни собствени играчи. Задачата ми е да продължа работата на своите предшественици. Целта е да се помогне за развитието на тези футболисти и да се направи силен отбор с помощта на няколко класни чужденци.

Имах 2-3 разговора с хора от обкръжението на Спортинг. Мисля, че Симеон Славчев е на правилно място. Стискам му палци. Обстановката там е подходяща за млади футболисти.

Официално представиха Краси Балъков като треньор на Литекс 

Три седмици са малко време за големи програми. Решихме подготовката ни да протече в България. Сигурно ще се качим на лагер в "Бялка", за да се подготвим за мачовете от Европа.

Аз съм немски възпитаник. Дължа много на дисциплината, реда, коректността. Изисквам от играчите да бъдат напълно концентрирани. За малко време трябва да свършим много неща.

Нека феновете дойдат на стадиона, ще им бъде интересно. Тази година първенството ще бъде още по-интересно. Ще има много силни мачове, в които да покажем, че сме на необходимото ниво", каза Балъков на официалното си представяне.

снимки: Марин Маринов/Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички