11 футболисти съдят Локо Пд за неполучени заплати

11 футболисти съдят Локо Пд за неполучени заплати

11 футболисти от състава на Локомотив (Пловдив) от миналия сезон съдят клуба за неполучени възнаграждения, както и треньорския щаб, начело с бившия наставник Александър Станков. Специалистът иска 31 500 лева и необявено обезщетение заради прекратен договор. Така се оказва, че Локомотив (Пловдив) е получил лиценз за "А" група с 4,862 милиона стари задължения и 787 хиляди нови задължения или общо 5,649 милиона лева.

Поне така обяви БФС след заседанието на изпълкома миналата седмица, когато се оказа, че новаците Хасково и Марек 2010 (Дупница) единствени не покриват условията за участие в А група. Адвокат Димитър Колев показа в детайли дълговете, като даде на медиите да фотокопират исковете.

Легендата на клуба и почетен президент Христо Бонев също присъства на пресконференцията и заяви, че е разговарял със собственика Константин Динев, който обещал, че ще даде акциите на клуба без пари.

Локомотив е получил около 2,8 милиона лева кредити от фирми, задълженията към персонала са кръгло 600 хиляди лева, а още 400 хиляди са новите дължими суми към играчи и бивши треньори. "Въпросът е дали Константин Динев е собственик или вредител на Локомотив (Пловдив). Дълговете растат и са над 5 милиона лева. Той трябва да напусне незабавно. Ако не го стори, ще бъдем принудени да реагираме по друг начин, а именно да се преместим във "В" група. Даваме му три дни срок. Нашата цел обаче е Локомотив да играе в "А" група, каза адвокат Димитър Колев пред медиите, а и пред доста фенове, които също бяха дошли в залата на "Лаута".

Христо Бонев пък заяви, че снощи след 22:00 часа е имал розговор с Динев, който се беше изключил от общественото внимание за дълго време. Бонев е поискал от бизнесмена да изпрати пари, за да се платят заплати на хората, които работят на стадиона и не са получавали от Нова година насам нито лев. Самият Динев пък смята, че Христо Бонев е единственият, на когото може да вярва и ще му даде акциите, които да бъдат предадени на нов собственик.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички