Саутхамптън със специално изявление, че няма да продава звездите си

Саутхамптън със специално изявление, че няма да продава звездите си

След трансфера на голмайстора Рики Ламбърт в Ливърпул, който бе потвърден днес, ръководството на Саутхамптън публикува специално изявление, в което съобщи на феновете си, а също и на потенциалните купувачи, че не възнамерява да продава своите най-добри футболисти. Както е известно, грандовете Манчестър Юнайтед и Ливърпул вече отправиха официални оферти съответно за Люк Шоу и Адам Лалана, докато към Морган Шнайдерлин, Джей Родригес и Деян Ловрен също има интерес от страна на Арсенал и Тотнъм. Въпреки това "светците" решиха да отрежат мераците на всички потенциални купувачи с декларацията си.

"Футболен клуб Саутхамптън може да потвърди, че получи многобройни оферти за някои от нашите футболисти в последните няколко седмици. Това е потвърждение за дълбочината на развитие на нашата академия, както и за позицията на първия тим във Висшата лига. Оставаме верни на нашия план и визия за бъдещето и като резултат от тях нямаме необходимост да приемаме оферти за закупуване на нашите футболисти. В момента задълбочено и концентрирано търсим нов мениджър на нашия клуб, който да продължи да го води напред към нови успехи. Нашето предпочитание е да не предприемаме никакви трансфери, докато не бъде назначен нов мениджър."

"Нашето скаутско звено и трансферна комисия продължават да следят целите ни на трансферния пазар, които са идентифицирани от нас като класни попълнения за нашия състав и новият мениджър ще има финалната дума за всеки един от тях. Все пак можем да потвърдим, че футболен клуб Саутхамптън постигна съгласие с Ливърпул за трансфер на Рики Ламбърт. Винаги има обстоятелства, при които клубът смята, че е както от негова полза, така и от полза на футболиста да се стигне до трансфер. Такъв бе случаят с Рики и Ливърпул. Когато той пожела да напусне, за да отиде в Ливрпул, клубът предпочете да не му пречи да изпълни детската си мечта да играе в своя дом. Предизвикателството да го заместим ще бъде много голямо, но ние сме готови да го приемем и да намерим човек, който да го замести и то за дълги години напред", се казва в декларацията на клуба от "Сейнт Мери".

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти