Кошмарно пътуване от 30 часа за волейболистите на Полша до Бразилия

Кошмарно пътуване от 30 часа за волейболистите на Полша до Бразилия

Волейболистите от националния отбор на Полша преживяха кошмарно 30 часово пътуване от Европа до Бразилия за предстоящите два мача от Група А на Световната лига на 29 и 30 май в Маринга.

"Пътуването ни започна в понеделник в 12 часа с автобус от Стоице (Словения), където спечелихме европейската квалификация, до Загреб (Хърватия). На летището, започнаха проблемите! Заради лошото време самолетът чакаше летището в рамките на половин час и след това се забави кацането ни в Мюнхен за още 20 минути", разказа статистикът на "Дружина полска" Оскар Качмерчик.

"Преди полета ни за Сао Пауло от Мюнхен към нас се присъединиха играчите, които пристигнаха от Полша - Рафал Бушек, Войчех Ференс, Кжиштоф Игначак, Давид Конарски, Лукаш Перловски, Павел Воицки и Анджей Врона. С това не приключиха приключенията ни", добави Качмерчик.

"След кацането ни Сао Пауло чакахме още един час автобуса, който да ни откара до другото летище, за да си хванем самолета за Маринга. В крайна сметка пристигнахме, но ни посрещнаха температура от 15 градуса", завърши статистикът на Полша.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти